Zachte Atlascorrectie

 

De kracht van de Atlascorrectie

Opent je middellijn

Verbeterd aarding

Grote invloed op stand wervelkolom, benen en voeten

Bevrijdend

Positieve invloed op scheiding tussen denken en voelen

Geeft diepe ontspanning

Geen manipulaties 

 

 

De Atlascorrectie
het openen van de middellijn

Opent je middellijn, verbeterd aarding, grote invloed op postuur, bevrijdend, positieve invloed op scheiding tussen denken en voelen, geeft diepe ontspanning, geen manipulaties 

 

Wat is de Atlas?
De atlas is de bovenste nekwervel.

 

Waarom is de atlas belangrijk?
De altas bevind zich op de overgang van hoofd naar wervelkolom. Naast dat veel lichamelijk klachten kunnen ontstaan door scheefstand van deze wervel, vind op een ander nivo ook een blokkade plaats, die met name veel invloed heeft op innerlijk groei.

 

Wat is er aan de hand met de Atlas?
Bij de meeste mensen zit de atlas scheef. Dat op zichzelf is niet zo erg. Het gaat over de spanning en prikkeling die deze scheefstand in de nekregio veroorzaakt. Het corrigeren van de atlas is als het uitzetten van de TV die op de achtergrond staat te ruisen.

De scheefstand is gecompliceerd, zodat de wervel een pad moet afleggen om recht te komen. Een uitsteeksel (het linker) moet om een spier heen bewegen van voor naar achter en daar op zijn nieuwe plaats klikken.

Er zijn veel theorieën over de oorzaak en waarom ‘de mensheid’ hieraan lijdt. Mijn ervaring is dat ieder voor zich de oorzaak ontdekt door de sessie(s) heen.

 

Hoe ziet een sessie er uit?
De sessie vind plaats in ruglig. We werken met het craniosacraal ritme. Via zachte aanraking bereid ik het craniosacraal systeem voor op het openen. Het systeem (of je lijf) geeft aan wanneer het klaar is om aan de atlas te werken.

 Mijn rol is aanwezig te zijn. Ik hou vast, raak aan, maar doe niets dan de bewegingen van het lichaam ondersteunen. HET lichaam doet zèlf de correctie.

 

Wat is het verschil tussen een zachte en een normale atlascorrectie?
Bij een normale atlascorrectie, verschuift de interventie (tussenkomst) van de therapeut de atlas. Het is resultaat-gericht.

Bij de zachte atlascorrectie, helpt de therapeut de atlas zijn weg te vinden. Het lichaam doet de correctie zèlf. Het is proces-gericht.

 

Welk resultaat kan ik verwachten?
De zachte correctie van de Atlas heeft een diepgaande werking op het fysieke en en het spirituele in ons. Energieën kunnen na correctie makkelijker door ons heen. Ik hoor van mensen dat ze zich vrijer in hun lijf voelen. En dat ze makkelijker met de informatie om kunnen gaan die door hen heen komt. Het is bevorderlijk voor meditatie.

Welke afwegingen moet ik maken bij de keuze voor een zachte of normale atlascorrectie?
De vraag naar een zachte atlascorrectie komt van mensen die niet direct nekklachten hebben, maar toch de correctie willen laten doen, omdat ze weten/voelen dat het gaat helpen bij hun ontwikkeling. Een normale atlascorrectie is dan vaak te heftig, omdat het lichaam het niet zelf kan doen.

Als er ernstige nekklachten zijn (zoals na whiplash), is een normale vorm van atlascorrectie (bijv. chiropractie of atlas profilax) een betere keuze, omdat die directer werken en beter door spanningen heen kunnen werken.

Een ander verschil is dat een normale correctie veel sneller gaat (vaak binnen 15 minuten). De zachte neemt meestal 1-3 behandelingen in beslag van ongeveer een uur.

Uiteindelijk zijn de resultaten vergelijkbaar als het gaat over pijnvermindering.

 

Is de correctie blijvend?
Ja, die is blijvend, als die goed is uitgevoerd.

 

Hoe lang duurt een correctie?
Meestal duurt het drie sessies van een uur of anderhalf uur.

 

Een afspraak maken
Voor een afspraak kun je bellen met Koen of een mail sturen, zie contact.

 

 

Cranio Sacraal

Lees meer over craniosacraal op onze aparte site >>

iDe Atlascorrectie

Wat?

Is een zachte correctie van de eerste nekwervel

Hoe?

Met behulp van craniosacraal technieken

Waarom?

.

 

Wa