De Tempels van de Tempelaer

De Tempels van de Tempelaer

De Tempel van innerlijk vuur

De Tempel van innerlijk vuur

Dit is de eerste tempel die we hier in Kessel gebouwd. Hij staat op de track tussen de paarden. Wat we tot dusverre weten is dat ze heel krachtig is. En veel mensen ervaren warmte en/ of dat ze aarden.

De Tempel van NU

De Tempel van NU

De ervaringen opgeteld en samengevat

Als ik de ervaringen van de bezoekers tot dusver optel, zijn er een aantal universele ervaringen. En gezegd zou kunnen worden dat er een aantal stadia zijn te onderscheiden:

1. Aarding; tempelbezoekers merken dat ze zwaar worden, in hun stoel worden geduwd

2. Heldere blik op het Nu; dát wat in het Nu aanwezig is wordt uitvergroot. Dat kunnen gedachten of emoties of krachtige stromingen/ draaiingen zijn. Het is alsof de beleving ervan word geïntensiveerd.

3. Transformatie; dit is een fase waarin verwarring, gevoel van controleverlies, herbeleving van emoties en herinneringen kunnen voorkomen.

4. Stilte; dit is de fase van terugkeer van rust

5. Tempelslaap; het lijkt op slapen, maar het gaat dieper. Ik noem dit ook de de reset of resourcing fase. Het gaat over herstel van en verbinding van de transformatie met de diepere delen van ons wezen. Deze fase is komt niet bij iedereen voor. Meestal vanaf derde tempelbezoek.

6. Wakker worden in het liquïde veld; dit is een goddelijke Eenwordings-ervaring. Het bewustzijn verkeert op een plek waar het het lijf als een geheel word ervaren en er is een ervaring van Zijn-als-Water.

7. Wakker worden uit het liquïde veld; wakker worden in het dagbewustzijn. Bezoeker voelt dat het klaar is.

Dit is een samenvatting van verschillende ervaringen van de bezoekers tot dusver.

 Na het tempelbezoek vertellen mensen meestal dit:
– Ze voelen zich beter geaard
– Ze voelen zich vredig
– Ze vonden het transformatiegedeelte vaak heftig, maar de rust daarna gaf juist extra vertrouwen
– Problemen of issues zijn opgelost of hebben een makkelijker plek gekregen
– Wat mij opvalt is dat de ogen gaan glanzen (een teken van thuiskomen in jezelf/ een teken van wederkeer)
– Met meerdere bezoeken kunnen mensen gemakkelijker zelfstandig door processen heen gaan

De Vrouwentempel

De Vrouwentempel

Hoewel ze nog niet helemaal af is, is ze al weer zeer verbonden aanwezig. Deze tempel werd in 2018 gebouwd en was een huwelijkskado van Koen aan Mariëtte.
Hij is luisterend gebouwd en heeft de kracht om de aarde tot ons te laten spreken. In haar essentie kan ze helpen om het vrouwelijke in ons te helen en de bescherming van moeder aarde voelbaar maken voor ons. Zodat sensitiviteit niet meteen pijn betekent. En zodat we de heelheid van wat er om ons heen is kunnen gaan ervaren

De krachtcirkel

De krachtcirkel

In het midden

In het midden van het bos, is een plek waar de ziel van de tempelaer tot expressie komt. Zo’n plek, een middelste midden, is energetisch verbonden met alles van wat er op dit terrein gebeurt. En het weet ook over de plekken elders waar het mee verbonden is.

 

Het is een uitermate geschikte plek voor ceremonies, uitwisselingen, mannen- of vrouwen avonden. Maar ook om te mediteren of yoga te doen (de paarden vinden yoga zeer raar trouwens).

De krachtcirkel vormt het energetische midden van de Tempelaer. Is een plek die zich langzaam ‘opricht’. We weten hoe hij gaat voelen en hoe belangrijk deze plek voor het geheel is. En stukje bij beetje laat hij aan ons zien hoe hij wil worden. Hij is nu