Tempel voor innerlijke ruimte en overgave in aanbouw

Tempel voor innerlijke ruimte en overgave in aanbouw.

Op dit moment werken we aan de Tempel voor innerlijke ruimte en overgave. Op deze pagina kun je het proces volgen.

Een geboorteproces
Een Tempel bouwen doe je niet een-twee-drie. Er komt veel bij kijken. De Tempel beschouwen we als een ziel. Die komt op haar eigen manier hierheen. Wij hebben als tempelbouwers de taak om Luisterend te Bouwen. De overgave en vaardigheden die daar bij horen zijn onderdeel van de bouw. De tempelbouw begon al in november 2014 met een maquette. En door de maanden heen is de echte Tempel ook al vorm aan het krijgen.

Leerproces
Tempelbouw is pionierswerk. Hoewel we natuurlijk niet de eerste zijn die krachtige plekken maken, hebben we geen levende voorbeelden of leermeester die ons kneepjes van een vak kunnen leren. Elke stap vergt dat we net zo lang zoeken totdat we weten wat we moeten doen. Het vergt veel uitvoelen, nadenken over constructies en tijd in de Tempel voor onze eigen processen.

Paralelle processen
Tijdens het bouwen komen er veel sterke energieën door ons heen. Dit is mooi, maar kan voor onszelf ook best heftig zijn, omdat daarmee ook processen in onszelf aangeraakt kunnen worden. Door de tijd heen gaat dat steeds makkelijker. Op tijd stilstaan bij wat er werkelijk is, is een groot inzicht geweest.

Tempel voor innerlijke ruimte en overgave
Bij deze Tempel krijg ik de stappen niet zo ver vooruit te zien. Veel van het ontwerp is nog onduidelijk en zal zich op zijn eigen tijd aan ons ontvouwen. Wel ben ik met grote regelmaat bij de ziel van de Tempel (of zij bij ons). Het karakter van deze ziel is prachtig en haar kracht gaat over innerlijke ruimte en overgave (waar ik in het bouwproces óók tegenaan loop).