De ziel zien

 

Luisteren Bouwen

De Ziel Zien

Ik heb het gevoeld in zijn wezen.

Ik weet wat er wil komen.

Ik weet hoe het ongeveer aanvoelt als het er is.

en ik weet hoe het er ongeveer uit wil zien.

 

In het proces van luisterend bouwen, is het eerste contact met de ziel van wat wil komen essentieel.

Het is waar we telkens aan refereren als we bezig zijn met het maakproces. Pas het zelf maar eens toe bij wat je ook maakt.

Als je naar de stilte gaat in jezelf en je bewust wordt van hoe iets gaat aanvoelen, ruiken of proeven, wat voor karakter het krijgt, hoe het er uit moet komen te zien.

Dan zul je merken dat iets verandert in hoe je creëert.

Alles heeft een ziel, niet alles is echter bezield. Bezielde creaties kenmerken zich door kracht. Ze stralen iets uit dat mensen prettig doet voelen. Alsof ze zichzelf even herkennen.

De krachtige kennismaking met de ziel van je creatie (dat kan ook soep zijn trouwens) maakt dat je tijdens het creatieproces beter aanvoelt wat er moet gebeuren.

In  “Theorie U” is dit bekend als de onderkant van de U. Wijzelf zien dit ook als het landen in het centrum van de cirkel van eenwording. De ziel laat zich aan jou zien, altijd. De ziel heeft jou nodig in de stilte, waar hij zich aan je kan ontvouwen.

Zo wordt jij de handen en voeten van het universum. Het gaat daarna alleen over luisterend blijven. Luisterend naar de zachte stem van de ziel.

Uitvoelen

Als de ontmoeting is geweest, gaat het hele universum meewerken aan de creatie. Vanuit de bron is alles onlosmakelijk verbonden met elkaar en simpelweg één. Het is dus de één die in beweging komt. Het is de één die creëert.

Het is de één waarvan we de gedragenheid voelen.

Zelden zal de één zich vrij door ons heen kunnen bewegen. Dat is niet erg, (al is het streven daarnaar altijd in het (onder) bewustzijn). De intentie te hebben om te luisteren, samen met enkele handvaten is voor nu voldoende.

De kracht van de éeen wordt altijd zichtbaar in het voelbare. Met open senses is de kracht en de wil van de één voor niemand een geheim.

En als we opgaan in de aardse kant van de creatie, is “uitvoelen” een belangrijke tool. De één laat zich makkelijk zien als voelbare grenzen, als lichtpunten, middelste midden, het gevoel dat iets klikt of klopt.

Uitvoelen is de manier om op het spoor te blijven. Om je handelingen in balans te laten blijven met de krachten de een. Opdat de ziel die je eerder hebt leren kennen zijn weg naar belichaming kan vinden.